پایان نامه کارشناسی ارشد رشته تربیت بدنی گرایش فیزیولوژی ورزش: بررسی تأثیر مصرف زعفران بر استقامت قلبی-تنفسی دانشجویان دختر غیرفعال … |
2-1-2- عوامل موثر بر عملکرد استقامتی ……………………………………………………………………….. 16
2-2- بخش دوم……………………………………………………………………………………………………………………….. 18
2-2-1-ترکیبات زعفران…………………………………………………………………………………………………… 18
2-2-1-1- کروسین ………………………………………………………………………………………………………… 19
2-2-1-2- پیکروکروسین ………………………………………………………………………………………………. 20
2-2-1-3- سافرانال……………………………………………………………………………………………………………20
2-2-2- خواص دارویی…………………………………………………………………………………………………………. 21
2-2-3- مضررات مصرف بیش از حد زعفران……………………………………………………………………….. 22
2-2-4-پیشینه تحقیقات به عمل آمده در رابطه زعفران ……………………………………………………. 23
2-2-4-1- اثرات ضد افسردگی ……………………………………………………………………………………….. 23
2-2-4-2- اثر تقویتی بر یادگیری و حافظه …………………………………………………………………….. 24
2-2-4-3- اثر قلبی- عروقی و تنفسی …………………………………………………………………………………. 24
2-2-4-4- اثر آنتی اکسیدانی و حفاظت از سلول ها……………………………………………………….. 25
2-2-4-5- اثر بر دستگاه گوارش ……………………………………………………………………………………… 26
2-2-4-6- اثر بر دستگاه تولید مثل ………………………………………………………………………………….. 26
2-2-4-7- اثر بر دستگاه ایمنی ……………………………………………………………………………………….. 27
2-2-4-8- اثر ضد درد وضد التهاب………………………………………………………………………………….. 27
2-2-4-9- اثر بر کوفتگی عضلانی ناشی از ورزش ………………………………………………………… 28
2-3- بخش سوم……………………………………………………………………………………………………………………. 29
2-3-1- عوامل ارگوژنیگ………………………………………………………………………………………………… 29
2-3-2- تاثیر مکمل های گیاهی بر روی استقامت قلبی تنفسی…………………………………. 29
2-4- خلاصه و جمع بندی مهمترین مطالب………………………………………………………………………… 33
فصل سوم: مواد و روش پژوهش
مقدمه……………………………………………………………………………………………………………………………………… 35
3-1- روش تحقیق………………………………………………………………………………………………………………… 35
3-2- روش آماری ………………………………………………………………………………………………………………… 35
3-3- نمونه پژوهشی و نحوه گزینش …………………………………………………………………………………….35
3-4- وسایل و ابزارهای مورد نیاز………………………………………………………………………………………….. 37
3-4-1- ابزارهای فیزیکی و نرم افزارها ………………………………………………………………………………37
3-4-2- فرم ها …………………………………………………………………………………………………………………..37
3-5- روش جمع آوری اطلاعات …………………………………………………………………………………………. 38
3-5-1-روش مصرف زعفران و دارونما ………………………………………………………………………………. 39
3-5-2- اندازه گیری ها …………………………………………………………………………………………………….. 40
3-5-2-1- اندازه گیری سن آزمودنی ها ……………………………………………………………………….. 40
3-5-2-2- اندازه گیری قد و وزن …………………………………………………………………………………. 40
3-5-2-3- اندازه گیری درصد چربی …………………………………………………………………………….. 40
3-5-2-4- روش اندازه گیری فشارخون……………………………………………………………………………41
3-5-2-5- روش اندازه گیری و ارزیابی گازهای تنفس…………………………………………………. 42
3-5-2-6- اجرای پروتکل بروس ……………………………………………………………………………………. 42
3-5-2-7- روش ثبت ضربان قلب فعالیت………………………………………………………………………..43
3-6- تجزیه و تحلیل اطلاعات خام……………………………………………………………………………………………43
3-7- روش تحلیل آماری ………………………………………………………………………………………………………… 44
3-8- شماتیک طرح تحقیق …………………………………………………………………………………………………….. 45
فصل چهارم: نتایج و یافته های پژوهش
مقدمه ……………………………………………………………………………………………………………………………………. 47
4-1- توصیف یافته های پژوهش ………………………………………………………………………………………….. 47
4-1-1- توصیف ویژگی های آزمودنی ها ………………………………………………………………………….. 47
4-1-2- توصیف نتایج آنالیز گازهای تنفسی …………………………………………………………………….. 48
4-1-2-1- توصیف نتایج حداکثر آنالیز گازهای تنفسی ………………………………………………….48
4-1-2-2- مقادیر نتایج آنالیز گازهای تنفسی تقسیم بر وزن آزمودنی ها ……………………. 49
4-1-2-3- مقادیر نتایج حداکثر آنالیز گازهای تنفسی پس از حذف 60 ثانیه اول……….50
4-1-2-4- مقادیر نتایج حداکثر آنالیز گازهای تنفسی در زمان های مساوی…………………51
4-1-2-5- مقادیر نتایج حداکثر آنالیز گازهای تنفسی در زمان 2 الی 5 دقیقه…………… 52
4-2- آزمون فرضیه های تحقیق ……………………………………………………………………………………….53
4-2-1- آزمون فرضیه ی اول……………………………………………………………………………………………….53
4-2-2- آزمون فرضیه ی دوم……………………………………………………………………………………………….54
4-2-3- آزمون فرضیه ی سوم ……………………………………………………………………………………………. 56
4-2-4- آزمون فرضیه ی چهارم …………………………………………………………………………………………….57
4-2-5- آزمون فرضیه ی پنجم …………………………………………………………………………………………… 58
4-2-6- آزمون فرضیه ی ششم………………………………………………………………………………………………..60
4-2-7- آزمون فرضیه ی هفتم……………………………………………………………………………………………….61
4-2-8- آزمون فرضیه ی هشتم……………………………………………………………………………………………….62
4-2-9- آزمون فرضیه ی نهم ………………………………………………………………………………………………… 63
4-2-10- آزمون فرضیه ی دهم …………………………………………………………………………………………….. 64
4-2-11- آزمون فرضیه ی یازدهم ……………………………………………………………………………………………65
4-2-12- آزمون فرضیه ی دوازدهم ………………………………………………………………………………………… 65
4-2-13- آزمون فرضیه ی سیزدهم …………………………………………………………………………………………..68
4-3- خلاصه نتایج ………………………………………………………………………………………………………………………….70
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری
مقدمه ……………………………………………………………………………………………………………………………………………….70
5-1- بحث …………………………………………………………………………………………………………………………………………….73
5-2- نتیجه گیری ……………………………………………………………………………………………………………………………….. 76
5-3- پیشنهادات ………………………………………………………………………………………………………………………………… 76
5-3-1- پیشنهادات کاربردی …………………………………………………………………………………………………………. 76
5-3-2- پیشنهادات پژوهش …………………………………………………………………………………………………………… 77
منابع و ماخذ ……………………………………………………………………………………………………………………………………. 78
پیوست ها …………………………………………………………………………………………………………………………………………..8
فهرست جدولها
جدول 1 –2.ترکیبات تقریبی ادویه زعفران …………………………………………………………………………………………………….. 19
جدول2– 2.مصارف زعفران در صنعت دارویی و پزشکی ………………………………………………………………………………… 22
جدول3–1.مراحل تست بروس ……………………………………………………………………………………………………………………….. 43
جدول4–1. مقادیر میانگین و انحراف استاندارد ویژگی های جسمانی آزمودنی ها ………………………………………. 47
جدول4– 2. مقادیر حداکثر نتایج آنالیز گازهای تنفسی در حین اجرای تست بروس ………………………………….. 48
جدول4–3. مقادیر حداکثر نتایج آنالیز گازهای تنفسی تقسیم بر وزن آزمودنی ها ……………………………………… 49
جدول4–4. مقادیر حداکثر نتایج آنالیز گازهای تنفسی بعد از حذف مقادیر اولیه ……………………………………….. 50
جدول4–5. مقادیر حداکثر نتایج آنالیز گازهای تنفسی در زمان های مساوی ……………………………………………….51
جدول4–6. مقادیر حداکثر نتایج آنالیز گازهای تنفسی حین فعالیت در زمان های 120الی 300ثانیه ………. 52
جدول4–7. مقادیرمیانگین و انحراف معیار ضربان قلب پیش از فعالیت ………………………………………………………….53
جدول4–8. مقادیرمیانگین و انحراف معیار ضربان قلب 1 و 12 دقیقه پس از فعالیت …………………………………..55
جدول4–9.مقادیر آستانه تهویه ……………………………………………………………………………………………………………………….. 57
جدول4–10.مقادیر زمان واماندگی ………………………………………………………………………………………………………………….. 58
جدول4–11.مقادیر فشار سیستولی خون در حالت استراحت ………………………………………………………………………… 59
جدول4–12.مقادیر فشار ذیاستولی خون در حالت استراحت ………………………………………………………………………… 60
جدول4–13.مقادیرRER حین اجرای تست بروس ……………………………………………………………………………………… 61
جدول4–14.مقادیرVO2MAX………………………………………………………………………………………………………………………… 62
جدول4–15.مقادیر HRDP…………………………………………………………………………………………………………………………. 63
جدول4–16.مقادیر حداکثر نبض اکسیژن……………………………………………………………………………………………………… 64
جدول4–17.مقادیر حداکثر METS………………………………………………………………………………………………………….. 66
جدول4–18.میزان اکسیداسیون کربوهیدرات حین اجرای تست بروس ……………………………………………………. 67
جدول4–19.میزان اکسیداسیون چربی حین اجرای تست بروس ……………………………………………………………… 68
جدول4–20.خلاصه نتایج ……………………………………………………………………………………………………………………………70
فهرست شکلها
شکل 2 –1.ساختار شیمیایی کروسین …………………………………………………………………………………………………… 20
شکل 2 – 2.ساختار شیمیایی پیکوکروسین ………………………………………………………………………………………….. 20
شکل 2 –3.ساختار شیمیایی سافرانال …………………………………………………………………………………………………… 21
شکل 3 –1. دستگاه قد و وزن سنج سکا ……………………………………………………………………………………………….. 40
شکل 3 –2.کالیپر مدل پویا ……………………………………………………………………………………………………………………..41
شکل3 –3.دستگاه فشار سنج دیجیتال ………………………………………………………………………………………………….. 41
شکل 3 –4.ضربان سنج پولار ……………………………………………………………………………………………………………….. 43
شکل 4 –1.مقایسه مقادیر ضربان قلب پیش از فعالیت ……………………………………………………………………….. 54
شکل 4 –2.مقایسه مقادیر ضربان قلب1 دقیقه پس از فعالیت ……………………………………………………………. 55
شکل 4 –3. مقایسه مقادیر ضربان قلب 12دقیقه پس از فعالیت ……………………………………………………………56
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-10-17] [ 03:01:00 ب.ظ ]
|