2-1. خرفه

6

2-1-1. گیاه­شناسی

6

2-1-2. ساختار شیمیایی خرفه

7

2-1-3. ویژگی­های درمانی خرفه

9

2-2. اکسایش لیپیدها

10

2-2-1. اکسایش نوری

10

2-2-2. اکسایش آنزیمی

11

2-2-3. اکسایش اسیدهای چرب به وسیله آنزیم لیپوکسیژناز

11

2-2-4. اکسایش خود به خودی

11

2-3. روش­های اندازه­گیری اکسایش چربی­ها

12

2-3-1. اندازه­گیری فراورده­های اولیه اکسایش

13

2-3-1-1. عدد پراکسید (PV)

13

2-3-1-2. روش تیتراسیون یدومتری

13

2-3-1-3. کمپلکس یون آهن Ш

13

2-3-1-4. اسپکتروسکوپی مادون قرمز تغییر شکل فوریر (FTIR)

14

2-3-1-5. دی­ان­ها و تری­ان­های کنژوگه

14

2-3-2. اندازه­گیری فراورده­های ثانویه اکسایش

15

2-3-2-1. عدد اسید تیوباربیتوریک (TBA)

15

2-3-2-2. عدد پارا آنیسیدین (AV)

15

2-3-2-3. عدد توتوکس یا عدد اکسایش

16

2-3-2-4. عدد کربونیل (CV)

16

2-4. آنتی­اکسیدان­های غذایی

17

2-4-1. آنتی­اکسیدان­های سنتزی

17

2-4-1-1. بوتیلید هیدروکسی آنیزول (BHA)

18

2-4-1-2. بوتیلید هیدروکسی تولوئن (BHT)

18

2-4-1-3. ترشیو بوتیل هیدروکینون (TBHQ)

19

2-4-1-4. گالات­ها و اسید گالیک

20

2-4-2. آنتی­اکسیدان­های طبیعی

20

2-4-2-1. توکوفرول

22

2-4-2-2. کاروتن

23

2-4-2-3. اسیدهای فنلی

24

2-4-2-4. فلاونوئیدها

25

2-4-2-5. ترپنوئیدها

26

2-4-2-6. اسید آسکوربیک

27

2-4-2-7. سزامول

27

2-4-2-8. گوسیپول

28

2-4-2-9. فیتات­ها

28

2-4-3. مکانیسم عمل آنتی­اکسیدان­ها

28

2-4-4. اندازه­گیری قدرت آنتی­اکسیدانی

29

2-4-4-1. اندازه­گیری مقادیر کل ترکیبات فنلی

29

2-4-4-2. روش مهار رادیکال آزاد DPPH

29

2-4-4-3. ظرفیت آنتی­اکسیدانی معادل ترولکس (TEAC)

30

2-4-4-4. ظرفیت جذب رادیکال اکسیژن (ORAC)

30

2-4-4-5. قدرت آنتی­اکسیدانی احیاء آهن III

30

2-4-4-6. بی­رنگ شدن بتا کاروتن

31

2-4-4-7. روش نگهداری در گرمخانه (آون)

31

2-5. استخراج عصاره­های گیاهی

31

2-6. سینتیک واکنش­های اکسایشی

32

فصل سوم- مواد و روش­ها

3-1. مواد اولیه

35

3-2. استخراج روغن

35

3-3. استخراج عصاره

35

3-4. آزمون­ها

36

3-4-1. ساختار اسید چرب

36

3-4-2. عدد یدی

36

3-4-3. عدد صابونی

36

3-4-3-1. تهیه پتاس الکی

36

3-4-4. ترکیبات استرولی

37

3-4-4-1. اندازه­گیری نمونه

37

3-4-4-2. آماده سازی ستون اکسید آلومینیوم

37

3-4-4-3. استخراج مواد غیرقابل صابونی

37

3-4-4-4. کروماتوگرافی لایه نازک

37

3-4-4-5. جداسازی استرول

38

3-4-4-6. آماده­سازی استرول تری متیل سیلیل اتر

38

3-4-4-7. شناسایی استرول­ها

38

3-4-4-8. ترکیب استرول

38

3-4-4-9. تعیین میزان استرول

39

3-4-5. ترکیبات توکوفرولی

39

3-4-5-1. آماده­سازی محلول­های کالیبراسیون ذخیره

39

3-4-5-2. آماده­سازی محلول استاندارد

39

3-4-5-3. آماده­سازی محلول آزمون

40

3-4-6. ترکیبات مومی

40

3-4-7. وزن مخصوص

41

3-4-8. گرانروی دینامیکی

41

3-4-9. ضریب شکست

41

3-4-10. عدد پراکسید

41

3-4-10-1. ترسیم منحنی کالیبراسیون

41

3-4-10-2. تهیه محلول استاندارد آهن Ш

42

3-4-10-3. تهیه محلول تیوسیونات آمونیوم

42

3-4-10-4. تهیه محلول آهن п

43

3-4-10-5. اندازه­گیری عدد پراکسید نمونه روغن

43

3-4-11. عدد اسیدی

43

3-4-12. مقدار کل ترکیبات قطبی (TPC)

44

3-4-13. شاخص پایداری اکسایشی (OSI)

44

3-4-14. ترکیبات فنلی

45

3-4-14-1. ترسیم منحنی کالیبراسیون

45

3-4-14-2. اندازه­گیری ترکیبات فنلی عصاره

پایان نامه و مقاله

45

3-4-15. آزمون DPPH

46

3-4-15-1. ترسیم منحنی کالیبراسیون BHT

46

3-4-15-2. تعیین فعالیت آنتی رادیکالی عصاره

46

3-4-16. عدد اسید تیوباربیتوریک

47

3-4-17. عدد صابونی ناشونده

47

3-4-18. رنگ

49

3-4-19. آزمون گرمخانه گذاری

49

3-6. تجزیه و تحلیل آماری

50

فصل چهارم- نتایج و بحث

4-1. درصد استخراج روغن از بذر خرفه

52

4-2. ویژگی­های فیزیکوشیمیایی روغن بذر خرفه

52

4-2-1. ساختار اسید چرب

52

4-2-2. وزن مخصوص

56

4-2-3. شاخص رنگ

57

4-2-4. ضریب شکست

58

4-2-5. گرانروی

59

4-2-6. عدد اسیدی

60

4-2-7. عدد پراکسید

60

4-2-8. عدد یدی

62

4-2-9. عدد صابونی

63

4-2-10. مواد صابونی­ناشونده

64

4-2-11. ترکیبات استرولی

64

4-2-12. توکوفرول

65

4-2-13. موم

66

4-2-14. شاخص پایداری اکسایشی

66

4-2-15. ترکیبات قطبی کل

67

4-3. قدرت مهار کنندگی رادیکال آزاد DPPH

67

4-4. ترکیبات فنلی

71

4-5. آزمون گرمخانه گذاری

73

4-5-1. عدد پراکسید

73

4-5-2. عدد اسید تیوباربیتوریک.

77

4-6. پارامترهای سینتیکی واکنش اکسایش روغن دانه خرفه

80

فصل پنجم- نتیجه­گیری کلی و پیشنهادات

5-1. نتیجه­ گیری کلی

85

5-2. پیشنهادات

88

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...