1-2- اهداف

4

1-2-1- هدف اصلی

4

1-2-2- هدف اختصاصی

4

1-3- پرسش اصلی تحقیق

5

1-4- نمودار تحقیق

فصل دوم:ی بر منابع

7

2-1- بسته­بندی

7

2-2- پلیمر و بیوپلیمر

7

2-2-1- مزیت بیوپلیمرها

8

2-2-2- خصوصیات بیوپلیمرها

8

2-2-2-1- بازدارندگی در برابر گازها

9

2-2-2-2- بازدارندگی نسبت به بخار آب

9

2-2-3- بكارگیری بیوپلیمرها در بسته بندی

10

2-2-4- روشهای تولید بسته بندیهای زیستی (بیوپلیمری)

10

2-3- پوششها و فیلمهای خوراكی

11

2-3-1- تاریخچه استفاده از پوشش­های خوراكی

12

2-3-2- مواد به كار رفته در پوششها و فیلمهای خوراكی

12

2-3-2-1- پوششها و فیلمهای بر پایه پلیساكارید

12

2-3-2-2- پوششها و فیلمهای بر پایه كیتوزان

13

2-3-2-3- پوششها و فیلمهای بر پایه سلولز

13

2-3-2-4- پوششها و فیلمهای بر پایه آلژینات

13

2-3-2-5- پوششها و فیلمهای بر پایه پکتین

14

2-3-2-6- پوششها و فیلمهای بر پایه کاراگینان

14

2-3-2-7- پوششها و فیلمهای بر پایه نشاسته

15

2-3-2-8- پوششها و فیلمهای بر پایه دکسترینها

15

2-3-2-9- پوششها و فیلمهای بر صمغهای میكروبی

15

2-3-2-10- پوششها و فیلمهای بر پایه پروتئین

16

2-3-2-11- پوششها و فیلمهای بر پایه زئین

16

2-3-2-12- پوششها و فیلمهای بر پایه گلوتن

17

2-3-2-13- پوششها و فیلمهای بر پایه كازئین

17

2-3-2-14- پوششها و فیلم های بر پایه پروتئینهای آب پنیر

17

2-3-2-15- پوششها و فیلمهای بر پایه ژلاتین

18

2-3-2-16- پوششها و فیلمهای بر پایه كلاژن

18

2-3-2-16- پوششها و فیلمهای بر پایه پروتئین سویا

19

2-3-2-17- پوششها و فیلمهای بر پایه چربی

20

2-3-2-18- فیلمهای مركب

21

2-3-3- روش تهیه فیلمهای خوراكی

21

2-3-4- خصوصیات فیلم های خوراكی

21

2-3-4-1- خصوصیات مكانیكی

23

ارزیابی خواص مكانیكی فیلمهای خوراكی

25

2-3-4-2- خصوصیات ارگانو لیپتیك

25

2-3-4-3- حلالیت در آب و چربی

25

2-3-4-4- نفوذپذیری

29

2- 3-5- افزودنیهای فیلمهای خوراكی

30

2– 3 -6- مزایا و كاربرد فیلمها و پوششهای خوراكی

32

2– 3 –7- معایب پوششهای خوراكی

33

2-3-8- پوششها وبسته بندی­های جدید

34

2-3-8-1- بسته بندی فعال

34

2-3-8-2- بسته بندی ضدمیكروبی

35

2-3-8-3- مزایای استفاده از بسته بندیهای ضدمیكروبی

35

2-3-8-4- معایب استفاده از بسته بندی­های ضدمیكروبی

36

2-3-8-5- كاربرد مواد ضدمیكروبی در فیلم­های خوراكی

38

2-3-8-6- مكانیسم عمل اسانس­ها و عصاره­ها در جلوگیری از رشد میكرو ارگانیسمها

39

2– 4- میكروارگانیسم­های مورد بررسی

39

2-4-1- اشرشیا كلی

41

2-4-2- استافیلوكوكوس اورئوس

42

2-5- پژوهشهای انجام شده روی ساگو و نشاسته آن

42

2-5-1- گیاه شناسی ساگو

43

2-5-2- منشا و پراکنش جغرافیایی ساگو

43

2-5-3- نشاسته در پالم ساگو

44

2-5-4- اجزاء غیر نشاستهای در مغز ساگو

45

2-5-5- خواص عملکردی و فیزکوشیمیایی نشاسته ساگو

48

2-5-6-کیفیت نشاسته ساگو

49

2-6- پژوهشهای انجام شده روی عصاره آویشن

49

2-6-1- تاریخچه آویشن

50

2-6-2- مشخصات گیاهشناسی و رده بندی آن

51

2-6-3- مواد مؤثره

52

2-6-4- محلهای بیوسنتز و تجمع اسانس ومونوترین ها

54

2-7- پژوهشهای انجام شده روی تاثیر پلاستیسایزر

59

2-8- پژوهشهای انجام شده روی خواص فیزیکوشیمیایی

62

2-9- پژوهشهای انجام شده روی خواص مکانیکی

65

2-10- پژوهشهای انجام شده روی خواص ضد میکروبی

فصل سوم: مواد و روشها

70

3-2- روشها

70

3-2-1- تهیه عصاره

70

3-2-2- تهیه فیلم­های خوراكی حاوی عصاره و شاهد

71

3-2-3- باكتریهای مورد استفاده و روش نگهداری آنها

71

پایان نامه

3-2-4- تهیه سوسپانسیون میكروبی 5/0 مكفارلند

71

3-2-5- بررسی اثر ضدمیكروبی فیلمها

72

3-2-6- اندازه گیری ضخامت فیلمها

73

3-2-7- اندازه گیری میزان نفوذپذیری به بخارآب

74

3-2-8- اندازه گیری ظرفیت جذب آب WAC

74

3-2-9- اندازه گیری میزان حلالیت در آب

75

3-2-10- تعیین رنگ فیلمها

75

3-2-11- اندازه گیری نفوذپذیری به اکسیژن

75

3-2-12- تعیین آزمون طیف نورسنج (درصد عبور و جذب نور مرئی )

75

3-2-13- بررسی طیفهای FTIR

75

3-2-14- ویژگیهای مکانیکی

76

3-2-14-1-مقاومت کششی(TS)

77

3-2-14-2- ازدیاد طول(EL)

77

3-2-14-3- مدول الاستیکی (EM)

78

3-2-15- تجزیه وتحلیل آماری

فصل چهارم: نتایج و بحث

80

4-1- تشكیل فیلم­های خوراكی

80

4-2- خواص ضدمیكروبی فیلم­های خوراكی

82

4-2-1- تاثیر فیلم نشاسته ساگو حاوی عصاره­متانولی آویشن بر استافیلوكوكوس اورئوس

84

4-2-2- تاثیر فیلم نشاسته حاوی عصاره متانولی آویشن بر اشرشیاكلی

84

4-3- نفوذپذیری فیلمها نسبت به بخارآب

86

4-4- میزان ظرفیت جذب آب

87

4-5- میزان حلالیت درآب

88

4-6- نتایج رنگ فیلمها

90

4-7- نفوذپذیری نسبت به اکسیژن

91

4-8- نتایج آزمون طیف نورسنج(درصد عبور و جذب نور مرئی)

92

4-9- بررسی طیفهای FTIR

93

4-10- میزان مقاومت كششی، درصد ازدیاد طول و مدولا لاستیکی

93

4-10-1- مقاومت کششی

94

4-10-2- درصد ازدیاد طول

95

4-10-3- مدول الاستیکی

فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات

98

5-1- نتیجه­گیری

100

5-2- پیشنهادات

101

منابع و مآخذ

119

چکیده انگلیسی

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...