پایان نامه ارشد رشته کشاورزی : مطالعه ی بعضی صفات زراعی و فیزیولوژیك و واكنش ارقام گلرنگ تحت شرایط تنش خشكی |
……………..16
2-1-2عوامل تنش زا…………………………………………………………………………………………………….16
2-1-3 اثرات مهم سازگاری و نا سازگاری عوامل تنش زا…………………………………………………17
2-1-4 مقاومت به تنش…………………………………………………………………………………………………17
2-1-5 تنش خشکی……………………………………………………………………………………………………..18
2-2 نقش آب بر گیاه………………………………………………………………………………………………….. 20
2-3 مشخصات و خصوصیات مناطق خشک و نیمه خشک……………………………………………….21
2-4 خشکسالی……………………………………………………………………………………………………………22
2-5 سایکوسل…………………………………………………………………………………………………………….23
2-5-1 تعریف سایکوسل………………………………………………………………………………………………23
2-5-2 بیوسنتز……………………………………………………………………………………………………………24
2-6 اثر تنش خشکی بر صفات مرفولوژیک……………………………………………………………………..24
2-6-1 ارتفاع………………………………………………………………………………………………………………24
2-6-2 اثر تنش خشکی بر عملکرد و اجزای عملکرد………………………………………………………..25
2-6-2-1 تعداد غوزه در بوته، تعداد دانع در طبق…………………………………………………………….26
2-6-2-2 اثر تنش خشکی بر وزن هزار دانه…………………………………………………………………….28
2-7 اثر تنش خشکی بر محتوای نسبی آب برگ……………………………………………………………….31
2-8 اثر تنش خشکی بر غلظت رنگیزه های گیاهی ………………………………………………………….33
2-9 اثر تنش خشکی بر غلظت پرولین…………………………………………………………………………….35
2-10 اثر سایکوسل بر صفات………………………………………………………………………………………..36
فصل سوم……………………………………………………………………………………………………………………40
مواد و روش ها…………………………………………………………………………………………………………….40
3-1 محل انجام تحقیق………………………………………………………………………………………………….50
3-2 مشخصات طرح…………………………………………………………………………………………………….50
3-3 مشخصات رقم مورد آزمایش………………………………………………………………………………….51
3-4 نمونه گیری زمین و آب آبیاری………………………………………………………………………………..51
3-5 آماده سازی زمین…………………………………………………………………………………………………..52
3-6 عملیات داشت………………………………………………………………………………………………………52
3-7 مبارزه با علف هرز…………………………………………………………………………………………………53
3-8 اعمال تیمار………………………………………………………………………………………………………….53
3-8-1 اعمال تیمارهای کودی………………………………………………………………………………………53
3-8-2 اعمال تیمار های تنش قطع آب……………………………………………………………………….53
3-9 برداشت……………………………………………………………………………………………………………54
3-9-1 نحوه نمونه برداری و اندازه گیری………………………………………………………………………54
3-10 سنجش صفات فیزیولوژیک ومورفولوژیک…………………………………………………………….54
3-10-1 ارتفاع بوته………………………………………………………………………………………………………54
3-10-2 تعداد غوزه……………………………………………………………………………………………………..54
3-10-3 تعداد دانه در غوزه………………………………………………………………………………………….54
3-10-4 تعداد شاخه فرعی در بوته…………………………………………………………………………………54
3-10-5 وزن هزار دانه………………………………………………………………………………………………..55
3-10-6 محتوی رطوبت نسبی……………………………………………………………………………………….55
3-10-7 سنجش رنگریزه ها …………………………………………………………………………………………55
3-10-8 تعیین روغن……………………………………………………………………………………………………56
3-10-9 سنجش پرولین………………………………………………………………………………………………..57
3-10-10 سنجش فعالیت آنزیم…………………………………………………………………………………….57
3-11 تجزیه داده ها ……………………………………………………………………………………………………57
3-11 تجزیه داده ها……………………………………………………………………………………………………..58
فصل چهارم…………………………………………………………………………………………………………………59
نتایج و بحث………………………………………………………………………………………………………………..59
4-1 محتوی نسبی آب برگ…………………………………………………………………………………………..60
4-2 درصد روغن…………………………………………………………………………………………………………63
4-3 اسیدآمینه پرولین……………………………………………………………………………………………………66
4-4 آنزیم…………………………………………………………………………………………………………………..69
4-5 تعداد غوزه……………………………………………………………………………………………………………74
4-6 تعداد دانه……………………………………………………………………………………………………………..78
4-7 تعداد شاخه جانبی…………………………………………………………………………………………………82
4-8. وزن هزار دانه……………………………………………………………………………………………………….86
4-9 ارتفاع نهایی………………………………………………………………………………………………………….88
4-10رنگیزه ها……………………………………………………………………………………………………………..91
4-10- 1کلروفیلa ………………………………………………………………………………………………………91
4-10-2 کلروفیلb ………………………………………………………………………………………………………94
4-10-3 کلروفیل کل…………………………………………………………………………………………………….98
4-10-4 کارتنوئید……………………………………………………………………………………………………..100
4-10-5 غلظت رنگیزه های گیاهی…………………………………………………………………………….. 103
4-11 نتیجه گیری…………………………………………………………………………………………………….. 105
4-12 پیشنهادات………………………………………………………………………………………………………..106
- چکیده
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1399-10-18] [ 12:22:00 ق.ظ ]
|