1-9-1 زردی برگ: 18

1-9-2 برگهای رنگ پریده با ساقه های بلند: 18

1-9-3 ندادن گل: 18

1-9-4 بیماری های ناشی از قارچ: 18

1-9-4-1 شل شدن برگها و پوسیدگی ریشه: 19

1-9-4-2کپک زدن برگها و گلها: 19

1-9-4-3 بیماری پوسیدگی یا کپک قارچی: 19

1-9-5 بیماریهای ویروسی: 20

1-9-6 آفات: 20

1-9-7 کپک پودری ((Oidium SPP: 21

1- 10 اهمیت بنفشه آفریقایی: 21

1-11اصلاح بنفشه آفریقایی.. 22

1-11-1روشهای اصلاحی.. 22

1-12کشت بافت: 22

1-13تاریخچه کشت بافت گیاهی: 22

1-14 اهمیت كشت بافت گیاهی: 30

1-16 تکنیک های کشت بافت گیاهی: 31

1-16-1 کشت کالوس: 31

1-16-2 کشت سلولی : 31

1-16-3 کشت اندام : 32

1-16-4 کشت مریستم و ریخت زایی یا مرفوژنز : 32

1-16-5 جداسازی اسپتیک پروتوپلاست های گیاهان. 32

1-17 کاربردهای مهم کشت بافت گیاه: 32

1-18 محدودیتها یا همان معایب کار. 33

1-19 موارد کاربردی در کشاورزی: 34

1-20 موارد کاربرد ی در صنعت: 34

1-21 اهمیت و کاربرد کشت بافت در باغبانی: 34

1-22 انواع کشت در شیشه: 35

1-22-1 سازمان یافته : 35

1-22-2 سازمان نیافته : 35

1- 23 انواع مختلفی از كشت در شیشه نیز وجود دارد. 36

1-23-1 كشت گیاه كامل: 36

1-23-2 كشت جنین: 36

1-23-3 كشت كالوس: 36

1-23-4 كشت سلول : 36

1-23-5 كشت پروتوپلاست : 37

1-24کلر: 37

1-25 پراکسیداز: 38

1-26 کاتالاز: 38

1-27 کلروفیل: 39

1-28 پرولین: 40

1-29 کربوهیدراتهای محلول و نا محلول: 41

1-30 شوری: 41

1-31 مکانیسم اثر شوری: 42

1-32 تاثیر در ساختار ریختی: 44

1-33 اثرات تنش شوری بر پارامترهای رشد در گیاه: 44

1-34 تغییر در ساختار تشریحی: 46

1- 35 تغییر در ساختار مریستمها: 46

1-36 اثرات تنش شوری بر فتوسنتز: 46

فصل دوم/ی بر تحقیقات انجام شده

2-1 روشهای ریز ازدیادی بنفشه آفریقایی.. 49

2-1-1 بیلکی و همکارانش: 49

2-1-2کوک.. 50

2-1-3 شریفی و همکاران. 51

2-1-4 سیف الله خان و همکاران. 51

2-1-5 سمیرحسین و همکاران. 52

2-1-6 ویچادا سانپوی و همکارانش… 52

2-1-7 عبادی وهمکارانش… 53

مقالات و پایان نامه ارشد

2-1-8 عبادی و همکارانش… 53

2-1-9 مارکس و همکارانش… 54

2-2 اثرات تنش شوری بر گیاهان. 54

2-2-1 اثر شوری بر دیواره سلولی.. 54

2-2-2 اثر شوری بر غشا: 55

2-2-3 اثر شوری بر تراکم یونها در گیاه: 55

2-2-4 اثر شوری بر اسمولیتها: 58

2-2-5 اثر شوری بر پرولین: 59

مواد و روش­ها /فصل سوم

3-1 تهیه محلول های ذخیره و محیط کشت: 62

3-1-1 محلول های مادری نمک های پرمصرف با غلظت 10 برابر ( ): 62

3-1-2 محلول های مادری نمک های کم مصرف با غلظت 1000برابر (1000 × ) 63

3-1-3 محلول مادری Na2.EDTA.2H2O , FeSO4.7H2O با غلظت 10 برابر (10 × ) 63

3-1-4 محلول مادری ویتامین ها و گلایسین 100 برابر (100 ×) : 64

3-1-5 محلول مادری هورمون ها: 64

3-2 تهیه یک لیتر محیط کشت پایه MS از محلول های مادری: 65

3-2-1 اکسین: 65

3-2-2سیتوکنین (BAP): 65

3-2-3 ویتامینها: 65

3-2-4 میواینوزیتول: 66

3-2-5 عامل ژلی: 66

3-3 روش تهیه گیاه پایه استریل: 66

3-3-1 مراحل سترون سازی.. 66

3-3-2 سترون سازی برگها : 66

3-3-3 سترون سازی محیط و وسایل کار: 67

3-4 تولید گیاهان سترون جهت تیمارهای مختلف: 68

3-5 کشت گیاه در محیط های تیماری: 68

3-6 آنالیز رشد: 69

3-7 سنجش رنگیزه های فتوسنتزی (آرنون، 1957): 69

3-8 سنجش کربوهیدرات (کوچرت،1978): 70

3-8-1 اندازه گیری قندهای محلول: 70

3-8-2 اندازه گیری قندهای نامحلول ( نشاسته ): 71

3-9 سنجش پرولین (باتیس و همکاران، 1973): 71

3-10 سنجش فعالیت آنزیمی.. 72

3-10-1 سنجش آنزیم پراکسیداز (کوری1989) 72

3-10-2. سنجش آنزیم کاتالاز (چانز،1955) 73

3-11. سنجش پروتئین ها (لاوری و همکاران، 1951) 73

فصل چهارم/ نتایج تحقیق

4-1 اثر غلظتهای مختلف کلرید سدیم بر خصوصیات مورفولوژیکی و رویشی گل بنفشه آفریقایی.. 76

4-2 نتایج حاصل از اثرات مختلف کلرید سدیم پس از 40 روز تیمار در محیط کشت پایه MS. 78

4-2-1 تغییرات حاصل از اثرات تیمار با غلظتهای مختلف کلرید سدیم در پارامترهای رشد. 78

4-2-1-1 تغییرات وزن تر اندام هوایی در گیاه 40 روزه بنفشه آفریقایی: 78

4-2-1-2 تغییرات وزن خشک اندام گیاهی در گیاه بنفشه آفریقایی.. 79

4-2-1-3 تغییرات سطح برگ در گیاه 40 روزه بنفشه آفریقایی: 80

4-2-1-4 تغییرات تعداد برگ در گیاه 40 روزه بنفشه آفریقایی.. 81

4-2-1-5 نسبت سطح برگ LAR ( Area Ratio Leaf) در گیاه 40 روزه بنفشه آفریقایی.. 82

4-2-1-6 وزن مخصوص برگ SLW (Specific Leaf Weight) گیاه 40 روزه بنفشه آفریقایی.. 83

4-3 تغییرات بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی در گیاه 40 روزه بنفشه آفریقایی.. 84

4-3-1 سنجش میزان تغییرات انواع کلروفیل. 84

4-3-1-1 تغییرات کلروفیل a در گیاه 40 روزه بنفشه آفریقایی.. 84

4-3-1-3 تغییرات کلروفیل کل (a+b) در گیاه 40 روزه بنفشه آفریقایی.. 86

4-4 تغییرات میزان قندهای محلول در گیاه 40 روزه بنفشه آفریقایی.. 87

4-5 تغییرات میزان قندهای نامحلول(نشاسته) در گیاه 40 روزه بنفشه آفریقایی.. 88

4-6 تغییرات میزان آنزیم پراکسیداز در گیاه 40 روزه گیاه بنفشه آفریقایی.. 89

4-7 تغییرات میزان آنزیم کاتالاز در گیاه 40 روزه بنفشه آفریقایی.. 90

4-8 تغییرات میزان پرولین در گیاه 40 روزه بنفشه آفریقایی.. 91

4-9 تغییرات میزان پروتئین در گیاه 40 روزه بنفشه آفریقایی.. 92

فصل پنجم/ بحث و نتیجه گیری

5- 1 بررسی اثر شوری بر پارامترهای رشد. 94

5-1-1 وزن خشک و وزن تر گیاه: 94

5-2 اثر تنش شوری بر محتوای کلروفیل: 95

5-3 اثر شوری بر محتوای پرولین در بنفشه آفریقایی: 97

5-4 اثر شوری بر میزان فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانی در بنفشه آفریقایی.. 99

5-4-1 فعالیت کاتالاز: 99

5-4-2 پراکسیداز: 100

5-5 اثر شوری بر میزان پروتئین: 101

5-6 اثر شوری بر میزان اسمولیتها 102

5-6-1 قندهای محلول: 102

5-6-2 قندهای نا محلول: 102

5-7 نتیجه گیری نهایی: 104

5-8 پیشنهادات.. 105

منابع. 106

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...