پایان نامه ارشد رشته زیست شناسی : بررسی اثرات غلظتهای مختلف سدیم کلرید بر کشت بافت بنفشه آفریقایی |
1-9-1 زردی برگ: 18
1-9-2 برگهای رنگ پریده با ساقه های بلند: 18
1-9-3 ندادن گل: 18
1-9-4 بیماری های ناشی از قارچ: 18
1-9-4-1 شل شدن برگها و پوسیدگی ریشه: 19
1-9-4-2کپک زدن برگها و گلها: 19
1-9-4-3 بیماری پوسیدگی یا کپک قارچی: 19
1-9-5 بیماریهای ویروسی: 20
1-9-6 آفات: 20
1-9-7 کپک پودری ((Oidium SPP: 21
1- 10 اهمیت بنفشه آفریقایی: 21
1-11اصلاح بنفشه آفریقایی.. 22
1-11-1روشهای اصلاحی.. 22
1-12کشت بافت: 22
1-13تاریخچه کشت بافت گیاهی: 22
1-14 اهمیت كشت بافت گیاهی: 30
1-16 تکنیک های کشت بافت گیاهی: 31
1-16-1 کشت کالوس: 31
1-16-2 کشت سلولی : 31
1-16-3 کشت اندام : 32
1-16-4 کشت مریستم و ریخت زایی یا مرفوژنز : 32
1-16-5 جداسازی اسپتیک پروتوپلاست های گیاهان. 32
1-17 کاربردهای مهم کشت بافت گیاه: 32
1-18 محدودیتها یا همان معایب کار. 33
1-19 موارد کاربردی در کشاورزی: 34
1-20 موارد کاربرد ی در صنعت: 34
1-21 اهمیت و کاربرد کشت بافت در باغبانی: 34
1-22 انواع کشت در شیشه: 35
1-22-1 سازمان یافته : 35
1-22-2 سازمان نیافته : 35
1- 23 انواع مختلفی از كشت در شیشه نیز وجود دارد. 36
1-23-1 كشت گیاه كامل: 36
1-23-2 كشت جنین: 36
1-23-3 كشت كالوس: 36
1-23-4 كشت سلول : 36
1-23-5 كشت پروتوپلاست : 37
1-24کلر: 37
1-25 پراکسیداز: 38
1-26 کاتالاز: 38
1-27 کلروفیل: 39
1-28 پرولین: 40
1-29 کربوهیدراتهای محلول و نا محلول: 41
1-30 شوری: 41
1-31 مکانیسم اثر شوری: 42
1-32 تاثیر در ساختار ریختی: 44
1-33 اثرات تنش شوری بر پارامترهای رشد در گیاه: 44
1-34 تغییر در ساختار تشریحی: 46
1- 35 تغییر در ساختار مریستمها: 46
1-36 اثرات تنش شوری بر فتوسنتز: 46
فصل دوم/ی بر تحقیقات انجام شده
2-1 روشهای ریز ازدیادی بنفشه آفریقایی.. 49
2-1-1 بیلکی و همکارانش: 49
2-1-2کوک.. 50
2-1-3 شریفی و همکاران. 51
2-1-4 سیف الله خان و همکاران. 51
2-1-5 سمیرحسین و همکاران. 52
2-1-6 ویچادا سانپوی و همکارانش… 52
2-1-7 عبادی وهمکارانش… 53
2-1-8 عبادی و همکارانش… 53
2-1-9 مارکس و همکارانش… 54
2-2 اثرات تنش شوری بر گیاهان. 54
2-2-1 اثر شوری بر دیواره سلولی.. 54
2-2-2 اثر شوری بر غشا: 55
2-2-3 اثر شوری بر تراکم یونها در گیاه: 55
2-2-4 اثر شوری بر اسمولیتها: 58
2-2-5 اثر شوری بر پرولین: 59
مواد و روشها /فصل سوم
3-1 تهیه محلول های ذخیره و محیط کشت: 62
3-1-1 محلول های مادری نمک های پرمصرف با غلظت 10 برابر ( ): 62
3-1-2 محلول های مادری نمک های کم مصرف با غلظت 1000برابر (1000 × ) 63
3-1-3 محلول مادری Na2.EDTA.2H2O , FeSO4.7H2O با غلظت 10 برابر (10 × ) 63
3-1-4 محلول مادری ویتامین ها و گلایسین 100 برابر (100 ×) : 64
3-1-5 محلول مادری هورمون ها: 64
3-2 تهیه یک لیتر محیط کشت پایه MS از محلول های مادری: 65
3-2-1 اکسین: 65
3-2-2سیتوکنین (BAP): 65
3-2-3 ویتامینها: 65
3-2-4 میواینوزیتول: 66
3-2-5 عامل ژلی: 66
3-3 روش تهیه گیاه پایه استریل: 66
3-3-1 مراحل سترون سازی.. 66
3-3-2 سترون سازی برگها : 66
3-3-3 سترون سازی محیط و وسایل کار: 67
3-4 تولید گیاهان سترون جهت تیمارهای مختلف: 68
3-5 کشت گیاه در محیط های تیماری: 68
3-6 آنالیز رشد: 69
3-7 سنجش رنگیزه های فتوسنتزی (آرنون، 1957): 69
3-8 سنجش کربوهیدرات (کوچرت،1978): 70
3-8-1 اندازه گیری قندهای محلول: 70
3-8-2 اندازه گیری قندهای نامحلول ( نشاسته ): 71
3-9 سنجش پرولین (باتیس و همکاران، 1973): 71
3-10 سنجش فعالیت آنزیمی.. 72
3-10-1 سنجش آنزیم پراکسیداز (کوری1989) 72
3-10-2. سنجش آنزیم کاتالاز (چانز،1955) 73
3-11. سنجش پروتئین ها (لاوری و همکاران، 1951) 73
فصل چهارم/ نتایج تحقیق
4-1 اثر غلظتهای مختلف کلرید سدیم بر خصوصیات مورفولوژیکی و رویشی گل بنفشه آفریقایی.. 76
4-2 نتایج حاصل از اثرات مختلف کلرید سدیم پس از 40 روز تیمار در محیط کشت پایه MS. 78
4-2-1 تغییرات حاصل از اثرات تیمار با غلظتهای مختلف کلرید سدیم در پارامترهای رشد. 78
4-2-1-1 تغییرات وزن تر اندام هوایی در گیاه 40 روزه بنفشه آفریقایی: 78
4-2-1-2 تغییرات وزن خشک اندام گیاهی در گیاه بنفشه آفریقایی.. 79
4-2-1-3 تغییرات سطح برگ در گیاه 40 روزه بنفشه آفریقایی: 80
4-2-1-4 تغییرات تعداد برگ در گیاه 40 روزه بنفشه آفریقایی.. 81
4-2-1-5 نسبت سطح برگ LAR ( Area Ratio Leaf) در گیاه 40 روزه بنفشه آفریقایی.. 82
4-2-1-6 وزن مخصوص برگ SLW (Specific Leaf Weight) گیاه 40 روزه بنفشه آفریقایی.. 83
4-3 تغییرات بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی در گیاه 40 روزه بنفشه آفریقایی.. 84
4-3-1 سنجش میزان تغییرات انواع کلروفیل. 84
4-3-1-1 تغییرات کلروفیل a در گیاه 40 روزه بنفشه آفریقایی.. 84
4-3-1-3 تغییرات کلروفیل کل (a+b) در گیاه 40 روزه بنفشه آفریقایی.. 86
4-4 تغییرات میزان قندهای محلول در گیاه 40 روزه بنفشه آفریقایی.. 87
4-5 تغییرات میزان قندهای نامحلول(نشاسته) در گیاه 40 روزه بنفشه آفریقایی.. 88
4-6 تغییرات میزان آنزیم پراکسیداز در گیاه 40 روزه گیاه بنفشه آفریقایی.. 89
4-7 تغییرات میزان آنزیم کاتالاز در گیاه 40 روزه بنفشه آفریقایی.. 90
4-8 تغییرات میزان پرولین در گیاه 40 روزه بنفشه آفریقایی.. 91
4-9 تغییرات میزان پروتئین در گیاه 40 روزه بنفشه آفریقایی.. 92
فصل پنجم/ بحث و نتیجه گیری
5- 1 بررسی اثر شوری بر پارامترهای رشد. 94
5-1-1 وزن خشک و وزن تر گیاه: 94
5-2 اثر تنش شوری بر محتوای کلروفیل: 95
5-3 اثر شوری بر محتوای پرولین در بنفشه آفریقایی: 97
5-4 اثر شوری بر میزان فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانی در بنفشه آفریقایی.. 99
5-4-1 فعالیت کاتالاز: 99
5-4-2 پراکسیداز: 100
5-5 اثر شوری بر میزان پروتئین: 101
5-6 اثر شوری بر میزان اسمولیتها 102
5-6-1 قندهای محلول: 102
5-6-2 قندهای نا محلول: 102
5-7 نتیجه گیری نهایی: 104
5-8 پیشنهادات.. 105
منابع. 106
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1399-10-18] [ 12:09:00 ق.ظ ]
|