کارشناسی رشته گرایش فیزیولوژی ورزش بررسی تأثیر مصرف زعفران بر استقامت قلبی-تنفسی دانشجویان دختر غیرفعال دانشگاه محقق اردبیلی |
امروزه رقابت شدیدی بین ورزشکاران در کشورهای مختلف برای کسب عنوانهای قهرمانی در بازیهای المپیک، جهانی و قارهای وجود دارد و تلاش برای بهبود عملکرد ورزشکاران، دانشمندان علوم ورزشی را نیز به فعالیت بیشتر در این بخش واداشته و پژوهش در علوم ورزشی را فزونی بخشیده است. طی سالیان اخیر بررسی مزایا و تأثیرات مثبت و منفی مصرف مکملهای تغذیهای بر عملکرد ورزشی در کانون توجه صاحبنظران رشته علوم ورزشی قرار گرفته است. همچنین با توجه به سخت گیریهای آژانس بینالمللی ضددوپینگ در مورد مصرف مواد و ترکیبات ممنوعه، توجه محققان و ورزشکاران به مکملهای غذایی و ترکیبات گیاهی جلب شده است تا شاید به کمک آنها بتوانند عملکرد ورزشی را بهبود ببخشند و در رقابت های ورزشی نتیجه بهتری کسب کنند.
اولین نوشتهها در زمینه گیاهان دارویی به حدود 5000 سال پیش به زمان سومریها باز میگردد. بنابراین قرنهاست که مردم از گیاهان برای بهبود و سلامت خویش استفاده میکنند. در طول تاریخ گیاهان به عنوان غذا یا دارو در جهت درمان و یا پیشگیری استفاده شدهاند (swerdiow, 2000). گیاهان دارویی به دلیل وجود مواد موثر و همراه بودن آنها با مواد دیگر پیوسته از یک حالت تعادل بیولوژیک برخوردار میباشد بنابراین مصرف به اندازه آن ها در بدن انباشته نشده و اثرات جانبی به بار نمیآورد.
گیاهان دارویی امروزه به شکل ویژهای مورد توجه قرار گرفتهاند و مطالعات زیادی بر روی آنها به منظور تولید داروهای مختلف و جدیداً مکملهای غذایی صورت گرفته است که استفاده از برخی از آنها به شکل مکمل باعث بهبود عملکرد ورزشی و برخی تأثیر مثبتی نداشتهاند. ابراهیم و همکاران (2000) نشان دادند مکمل سیر به دلیل جلوگیری از تجمع پلاکتها و فعال شدن فاکتورهای فیبرینولیز و افزایش سیالیت خون باعث افزایش حداکثر اکسیژن مصرفی (VO2max) میشود. درمطالعهای که بر جینسینگ انجام شد به این نتیجه رسیدند که مصرف روزانه 200 میلیگرم مکمل جینسینگ به مدت ٣ هفته در جوانان سالم با توان ورزشی متوسط و رژیم غذایی معمولی اثر قابل توجه و معنیداری در افزایش VO2max نداشته است
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1399-10-19] [ 05:31:00 ب.ظ ]
|