انرژی
مصرفی انجام می شود. سپس عوامل مؤثر بر انتخاب فرایندهای نمك زدایی و عواملی كه در هزینه های نمك زدایی اثر
می گذارند بررسی می شود.
در فصل چهارم لوازم و وسایل مورد آزمایش و نوع آزمایش تشریح و روش طراحی آزمایش بیان می شود.
طراحی می شود. سپس L در فصل پنجم با استفاده از روش آماری تاگوچی در طراحی ابتدا آزمایش ها توسط آرایه ی
داده های حاصل از آزمایش ها تجزیه و تحلیل می شود.
در فصل ششم نتیجه گیری آزمایش ها مورد بحث قرار می گیرد. در این فصل اثر عوامل دما، دبی، ولتاژ و غلظت در
فرایند جداسازی بررسی می شود.
مقدمه
شیرین سازی آب فرآیندی است كه مواد معدنی محلول از جمله نمك ( كه فقط محدود به آن نیست ) را از
منابع آبی نظیر آب دریا و آب شور جدا م یكند.
انتخاب روش شیرین سازی آب به عوامل مختلفی از جمله میزان شوری آب، انرژی قابل دسترس، كیفیت آب
خروجی ، ظرفیت، فرآیندهای مقدماتی و غیره بستگی دارد.
اساس نمك زدایی، حذف نمك ها در آب شور یا آب دریا برای تولیدآب آشامیدنیاست . و لی تكنولوژی نمك زدایی
برای تولید آب جهت مصارف صنعتی و كشاورزی نیز استفاده می شود. بطور خلاصه فرآیند نمك زدایی، آب حاوی
نمك (آب دریا یا آب شور) را به دو جریان جداگانه تفكیك می كند:

پایان نامه و مقاله


1- آب بدون نمك با حداقل غلظت مواد معدنی و نم كهای حل شده.
2- مایع شامل باقیمانده جامدات حل شده كه به عنوان محلول آب نمك 1 از سیستم خارج می شود.
به ازای هر 100 گالن آب دریا بسته به روش نمك زدایی می توان 10 تا 50 گالن آب آشامیدنی تهیه كرد. این مقدار
برای آب شور بالاتر هم می تواند باشد.
فرایندهای شیرین سازی آب عبارتند:
1- فرایندهایی كه اساس آنها تغییر فیزیكی در حالت آب است (تقطیر یا انجماد)
2- فرایندهای غشایی (اسمز معكوس یا الكترودیالیز)
تاریخچه نمك زدایی
توسعه تكنولوژی نمك زدایی در اوایل قرن بیستم شروع شد و نیاز اصلی در آن زمان تقاضاهای نظامی بود .
در جنگ جهانی دوم نیازنیروهای نظامیبه آب آشامیدنی در مناطق بیابانی منجر به سرمایه گذاری و تحقیق برروی
روشهای نمك زدایی شد . در سال 1952 دولت آمریكا تحقیقاتی را در این زمینه پایه ریزی كرد . در اواخر دهه 60
در بیشتر نقاط دنیا نصب شد كه عمدتاً از (MGD) تجهیزات نمك زدایی با ظرفیت بیش از 2 میلیون گالن در روز

ents" class="comments-area">
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...