4

ارزش اقتصادی و صادرات گیاهان دارویی

4

کاربرد گیاهان دارویی

6

تاریخچه استخراج اسانس

7

اسانس­گیری با مایکروویو

9

مکانیسم روش مایکروویو

9

نکات مهم در روش اسانس­گیری با امواج مایکروویو

9

محاسن روش اسانس­گیری همراه با امواج مایکروویو

10

معایب روش اسانس­گیری همراه با امواج مایکروویو

10

اسانس­ها و خواص فیزیکی آنها

11

کاربرد اسانس

11

ترکیبات موجود در اسانس­ها

13

تفاوت اسانس­ها با روغن­های معمولی

14

استخراج اسانس از گیاهان

15

آماده سازی اندام های گیاهی برای تقطیر

16

تغییرات شیمیایی اسانس­ها در جریان تقطیر

16

نگهداری اسانس

17

انواع روش­های استخراج

18

تشخیص ترکیبات موجود در اسانس با استفاده از روش­های جداسازی

20

ترکیبات شیمیایی اسانس­ها

21

بومادران

23

عنوان

صفحه

مشخصات گیاه

24

تیمارهای مورد نیاز جهت برطرف کردن دوره خواب بذر

25

واریته­های مختلف بومادران

26

منشا بومادران

26

محل رویش در ایران

26

اقلیم مورد نیاز گیاه

26

بافت خاک مناسب رشد گیاه

27

ترکیبات شیمیایی

27

اسانس بومادران

27

اندام مورد استفاده

27

خواص درمانی

28

نکات احتیاطی

28

فصل دوم

فرآیند خشک کردن قبل از اسانس­گیری

30

ی بر تحقیقات انجام گرفته

30

درمنه

32

فلفل سیاه

33

اسطخودوس

33

نعناع

34

مرزه

34

مرزنگوش

35

رزماری

35

مرکبات

36

مریم گلی

36

برگ بو

36

اکالیپتوس

37

عنوان

صفحه

گیاهان دیگر

37

فصل سوم

مواد و وسایل مورد نیاز

43

شناسایی و جمع­آوری گیاه بومادران

پایان نامه و مقاله

43

خشک­کردن جهت اسانس­گیری

43

تعیین درصد رطوبت گیاه

44

استخراج به روش تقطیر با آب

44

مشخصات دستگاه کلونجر

44

روش کار با کلونجر

45

استخراج با دستگاه مایکروویو

45

مشخصات دستگاه مایکروویو

46

روش کار با مایکروویو

46

شناسایی ترکیبات شیمیایی موجود در اسانس بومادران

47

مشخصات کروماتوگرافی گازی با طیف سنج­جرمی (GC/ MS)

47

فصل چهارم

بررسی توان­های مختلف مایکروویو بر بازده اسانس دو گونه بومادران

49

بررسی زمان­های مختلف مایکروویو بر بازده اسانس دو گونه بومادران

50

بررسی ترکیبات شیمیایی شناسایی شده با دو روش کلونجر و مایکروویو در گونهAchillea santolinaتوسط دستگاه GC/MS

51

بررسی ترکیبات شیمیایی شناسایی شده در گونهAchillea millefoliumتوسط دستگاه GC/MS

54

رابطه میان توان دستگاه و مواد خروجی در زمان یکسان (15 دقیقه)

57

رابطه میان زمان با مواد خروجی با قدرت 700 وات در زمان­های متفاوت

58

مقایسه توان با مهم­ترین ترکیبات تشکیل­دهنده اسانسAchillea santolina

59

مقایسه توان با مهم­ترین ترکیبات تشکیل­دهنده اسانسAchillea millefolium

59

مقایسه زمان با مهم­ترین ترکیبات تشکیل­دهنده اسانسAchillea santolina

60

عنوان

صفحه

مقایسه توان با مهم­ترین ترکیبات تشکیل­دهنده اسانسAchillea millefolium

61

فصل پنجم

بررسی بازده اسانس در دو روش مایکروویو و کلونجر

63

مقایسه ترکیبات شیمیایی اسانس دو گونه بومادران در دو روش مایکروویو و کلونجر

65

رابطه توان های متفاوت مایکروویو و مواد خروجی در زمان یکسان (15 دقیقه)

67

رابطه زمان­های متفاوت مایکروویو با مواد خروجی در قدرت یکسان (700 وات)

67

مقایسه ترکیبات شیمیایی اسانس در توان های مختلف مایکروویو

67

مقایسه ترکیبات شیمیایی اسانس در توان های مختلف مایکروویو

68

نتیجه گیری کلی

69

پیشنهادات

70

پیوست­ها

71

منابع

81

چکیده

استخراج، اولین مرحله اساسی را در تحقیقات گیاهان دارویی تشكیل می­دهد و آماده­سازی عصاره­ها از گیاهان، نقطه شروعی برای جداسازی و خالص­سازی اجزای شیمیایی در گیاهان هستند. روش­های مختلف استخراج به طور وسیعی به منظور بدست آوردن چنین تركیب­های طبیعی با ارزشی بررسی شدند. تقطیر با مایکروویو، فن آوری جهت استخراج سریع اسانس­ها از گیاهان معطر، ادویه­ای، بذور خشک و گیاهان ­دارویی می­باشد.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...