رشته زبان و ادبیات فارسی تحلیل موضوعی شعر وحشی بافقی |
»(1374) و « تذکرهی آتشکده از لطفعلی خان آذر بیگدلی» (1377) میتوان نام برد و همچنین پایاننامههایی در مورد تحلیل موضوعی شعر شاعران دیگر و هم در مورد جنبههای دیگر شعر وحشی بافقی نوشته شده است كه از جملهی آن ها میتوان به «تحلیل موضوعی دیوان ابن حسام خوسفی» از یونس جلوداری (جلوداری،1390)، «مقایسهی خلد برین وحشی بافقی با مجمع الابكار عرفی شیرازی از دیدگاه صورخیال» از لیلا ایزی (ایزی،1390) و «تحلیل موضوع دیوان سیف فرغانی» از فاطمه چمن آرا (چمن آرا،1391) اشاره كرد. همچنین مقالاتی در مورد جنبههای مختلف شعر وحشی بافقی نوشته شده است كه از جملهی آن ها میتوان به مقالهی «وقوع سرایی وحشی بافقی در غزل» از حمید جعفری قریهعلی (جعفری قریهعلی،1387) اشاره كرد. تا آنجا كه نگارنده جستجو نموده است هیچ تحقیق مستقلی تاكنون به «تحلیل موضوعی شعر وحشی بافقی» نپرداخته است و این تحقیق ظاهراً اولین كار در زمینهی مورد نظر است.
6-1- شرح روش تحقیق
در یک پژوهش علمی برای رسیدن به پاسخ پرسشها، روشهای متعددی برگزیده میشود. روش تحقیق در این پژوهش به صورت تحلیلی – توصیفی و بر پایهی منابع کتابخانهای و گردآوری مطالب به صورت فیش برداری است. بدین ترتیب که ابتدا ضمن مطالعهی دقیق دیوان وحشی بافقی، تمامی ابیاتی که در حوزهی موضوعات شعری مطرح بود استخراج و یادداشت برداری شد پس ضمن طبقه بندی موضوعات شعری از قبیل توحید، نعت، منقبت، انتقاد اجتماعی، مرثیه، عرفان، عشق و … به تحلیل آن ها پرداخته میشود.
7-1- جامعه آماری
با توجه به این که روش تحقیق در حیطه علوم انسانی و به خصوص زیر مجموعه ادبیات بر مبنای مطالعه و کار کتابخانهای است در این تحقیق نیز جمع آوری مطالب با بهره گرفتن از روش فیش برداری انجام میشود همچنین روش تحقیق از نوع توصیفی – تحلیلی است. جامعه آماری این پژوهش کلیه اشعار وحشی بافقی را شامل می شود. در این تحقیق، نگارنده بر آن است تا با شرح و تفسیر موضوعات شعر وحشی، آن را برای خواننده بازگو نماید و سپس افکار و ایدههای وحشی را در هرکدام از موضوعات شعری باز شناسد؛ بنابراین گسترهی تحقیق در این پژوهش، اشعار وحشی بافقی است كه لازم است، تمام ابیات آن با
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1399-10-19] [ 12:52:00 ب.ظ ]
|