………………………67

چکیده:

قاچاق دامنه وسیعی از فعالیتها را شامل می شود. تولید بدون اخذ مجوز از مراجع ذی صلاح، بازرگانی بدون ثبت در دفاتر رسمی یا پنهانکردن این نوع معاملات از چشم ماموران مالیاتی داخلی و گمرکی، عرضه کار بدون مجوز دربازار برای نپرداختن بیمه های تامین اجتماعی و مالیات، دستکاری در اسناد دولتی وتجاری یا جعل آنها، رشوه خواری، پاورقی بازی، گرفتن حق حساب و باجگیری و فعالیت درتولید و توزیع کالاهای ممنوع مثل مواد مخدر و مشروبات الکلی همگی از اشکال قاچاقاست. همه این موارد دو خصیصه مشترک دارند. 1) بدون مجوزند، یعنی خلاف مقررات وقوانین هستند. 2) افراد با انگیزه کسب سود بیشتر از فعالیتهای رسمی اقدام به اینگونه فعالیتها می کنند.

ممکن است بعضی از فعالیتها فقط در صورتی که به صورتقاچاق انجام می شوند سودآور باشند، یعنی اگر در قالب رسمی با پرداخت حقوق و عوارضدولتی و اجتماعی و شخصی صورت بگیرند، سودآور نباشند. لذا قاچاق بدین صورت تعریفمی شود: «مجموعه فعالیتهای اقتصادی، خواه بخش تولیدی و خواه در بخش خدمات، توسطشهروندانی که کوشش می کنند خارج از مقررات و چارچوب های تعیین شده برای اقتصاد رسمی،به منظور کسب درآمد بیشتر نیازهای خود را تامین کنند.»

از تعریف فوق می تواندامنه فعالیتهای قاچاق را به دو دسته تقسیم کرد:

1) قاچاق در تولید کالا.

2) قاچاق در تجارت کالا.

در یک جمع بندی می توان گفت که عوامل متعددی در حجم قاچاقکالا تاثیرگذار است که برخی از این عوامل عبارتند از:

1- مالیات

2- نرخ بیکاری

3- یارانه

4- کنترلهای ارزی

5- تغییرات لیست کالاهای ممنوع

پایان نامه و مقاله

6- افزایش تقاضا برای پول نقد و چکهای بی نام

7- میزان کشفیات کالایقاچاق توسط ماموران انتظامی و گمرکی

8- افزایش دخالت دولت

9- توزیع درآمد

10- کاغذ بازی و ساختار اداری ناکارآمد.

مقدمه:

قاچاق، معضلی است که تمامی کشورهای جهان به نوعی گرفتار آن هستند، ولی شواهد نشان می دهد عمق در وسعت قاچاق در کشورهای کمتر توسعه یافته، بیشتر می باشد. به نحوی که در بعضی از این کشورها، قاچاق بخش قابل توجهی از فعالیت های اقتصادی جامعه را در بر می گیرد. در این بین می توان آثار و نشانه های وجود ریشه دار این معضل را در لایه های مختلف اقتصاد جمهوری اسلامی نیز مشاهده کرد. متاسفانه باید به این واقعیت اشاره داشت که در خلال سال های اخیر بر دامنه و عمق این پدیده افزوده شده است. قاچاق کالا که به نظر می رسد در کشور نهادینه شده است، پدیده ای چند وجهی چند ریشه ای است و از این رو تبعات آن به حوزه اقتصادی منحصر نمی شود، بلکه می توان به گستره وسیعی از پیامدهای مخرب سیاسی اجتماعی و فرهنگی در کنار آثار زیانبار اقتصادی آن اشاره کرد. در این نوشتار تلاش خواهد شد ضمن ارایه تعریفی از قاچاق و انواع آن دلایل و شیوه های قاچاق را بررسی و پیامدهای امنیتی این معضل را ارزیابی نماییم.

طرح مسئله

(بررسی حقوقی جرم قاچاق کالا).

روش تحقیق

روش این تحقیق به صورت کتابخانه ای که در آن پس از به کار بردن مساله تحقیق ، فرضیه تحقیق و سئوالات تحقیق تهیه شده از مساله قاچاق کالا درجامعه بشری و کلیات تحقیق و در آخر به پیشگیری و نتیجه گیری از تحقیق می باشد.

فرضیه تحقیق

(قاچاق کالا ودلایل قاچاق کالا وشیوه های ورود قاچاق کالا در کشور).

سؤالات تحقیق

1- پیامد های امنیتی قاچاق کالاچیست؟

2- ماهیت حقوقی قاچاق کالا چیست؟

3- آمار پرونده های قاچاق کالا از دیدگاه جرم شناسی چیست؟

4- ارکان جرم قاچاق کالا کدامند؟

فصل اول: تعاریف و دلایل و پیامدها ی امنیتی قاچاق

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...